av Stefan Stenudd


Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Han är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyter. Här är hans hemsida: stenudd.se


HOROSKOPI
är den astrologiska metoden att upprätta och tolka horoskop. Här görs det för Sverige och hela världen, vilket kallas mundan astrologi (världsastrologi).


BÖCKER

Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.
Horoskop för nya millenniet
Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Mer om boken på förlagets hemsida.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd
Ställ och tolka ditt horoskop
Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Mer om boken på förlagets hemsida.


Your Health in Your Horoscope. Book by Stefan Stenudd.
Your Health in Your Horoscope
Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.Allt om ditt stjärntecken


In English:
Complete Horoscope
COMPLETE HOROSCOPE
English website about classical astrology, by Stefan Stenudd.

Förord
Visst är det att sticka ut hakan, att skriva en bok om vad som ska hända i världen under nästa millennium. Jag kan i och för sig trösta mig med att under lejonparten av det inte stå till tjänst för spott och spe, i alla fall inte så att jag känner av det, men redan på millenniets första dag kan ju ödet börja härja i helt andra riktningar än dem jag pekat ut.

Det vore förstås då en begriplig försiktighetsåtgärd att likt Nostradamus på 1500-talet uttrycka sig tillräckligt kryptiskt för att inte bergsäkert kunna beslås med fel. Han gjorde dessutom så med sina nästan tusen korta verser att han blandade dem, så att de mellan sig förlorade all kronologi. I en värld där det enskilda människolivet betydde föga och yttrandefriheten inte ens hade väckts som idé, var dessa försiktighetsmått sannerligen berättigade — Nostradamus var ändå nära att anklagas för en konungslig död som han förutspått med sådan träffsäkerhet att myndigheterna misstänkte honom för att ligga bakom den.

Vår tid ska förhoppningsvis vara tolerantare, varför jag dristar mig till att använda en metod som är så gott som omvänd den hos Nostradamus: jag redovisar allt så tydligt jag förmår och visar samtidigt utifrån vilka astrologiska omständigheter jag resonerat mig dit. Läsaren ska alltså kunna ifrågasätta både mina förutsägelser och — för den astrologiskt bevandrade — hur rätt eller fel jag hanterat astrologin.

Hur det än ska visa sig vara ställt med min tillförlitlighet hoppas jag att den här boken ska om inte fascinera så i alla fall roa läsaren.

Malmö i augusti 1999
Stefan Stenudd

Millenniehoroskopet.
Världshoroskopet för 2000-talet, baserat på det nya millenniets startögonblick — nyårstolvslaget den 1 januari 2000. Innanför cirkeln med zodiakens tolv stjärntecken markerar siffrorna de tolv astrologiska husen. Planeterna i solsystemet har sina egna symboler och i den innersta cirkeln markeras aspekter, särskilda vinklar, mellan dem.© Stefan Stenudd 1999, 2006, 2011