av Stefan Stenudd


Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Han är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyter. Här är hans hemsida: stenudd.se


HOROSKOPI
är den astrologiska metoden att upprätta och tolka horoskop. Här görs det för Sverige och hela världen, vilket kallas mundan astrologi (världsastrologi).


BÖCKER

Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.
Horoskop för nya millenniet
Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Mer om boken på förlagets hemsida.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd
Ställ och tolka ditt horoskop
Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Mer om boken på förlagets hemsida.


Your Health in Your Horoscope. Book by Stefan Stenudd.
Your Health in Your Horoscope
Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.Allt om ditt stjärntecken


In English:
Complete Horoscope
COMPLETE HOROSCOPE
English website about classical astrology, by Stefan Stenudd.

Vetenskapen:
Uranus
Uranus Uranus upptäcktes 1781, under upplysningens era, då Voltaires och Rousseaus ord avlägsnade skygglappar och startade diskussioner, de första encyklopedierna skrevs trots överhetens aktiva bekämpande av det, USA slet sig fritt från det Brittiska imperiet och skrev sin radikala konstitution. Denna anda är också planetens. Uranus står för långtgående tänkande, filosofi och vetenskaplig klarsyn. Därför är dess roll i världsliga horoskop framför allt vetenskapens, men också idédebattens och det offentliga samtalets, såsom på tidningars ledar- och kultursidor.

Principer dryftas inte för den ena eller andra sidans snöda syften, utan för att genom diskussionen växa i insikter. Det händer förstås ändå alltför lätt att tänkandet leds in på fasta spår och åsikterna hålls inom snäva ramar.

Hastigheten genom zodiaken är ganska jämn — det skiljer från sex till åtta år för Uranus att ta sig genom ett stjärntecken, fortast i Jungfrun och långsammast i Fiskarna. Nyckelorden nedan ges dels för tendenserna som Uranus ger vetenskaperna, dels för debattklimatet — de kan inte så sällan vara ganska abstrakta, teoretiska begrepp, men det är precis som det ska med Uranus, själva teoretiserandets planet.

Uranus i zodiaken:

  Från Vetenskap Debatt
Väduren
Oxen
Tvillingarna
Kräftan
Lejonet
Jungfrun
Vågen
Skorpionen
Skytten
Stenbocken
Vattumannen
Fiskarna
1928
1935
1942
1949
1956
1962
1968
1975
1981
1988
1996
2004
initierande
retrospektiv
spekulativ
engagerad
kategorisk
systematisk
dogmatisk
metafysisk
nydanande
strukturell
innovativ
experimentell
agitation
tradition
humor
empati
individualism
kritik
princip
manipulation
oberoende
konstruktiv
begrundan
kompromiss© Stefan Stenudd 1999, 2006, 2011