av Stefan Stenudd


Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Han är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyter. Här är hans hemsida: stenudd.se


HOROSKOPI
är den astrologiska metoden att upprätta och tolka horoskop. Här görs det för Sverige och hela världen, vilket kallas mundan astrologi (världsastrologi).


BÖCKER

Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.
Horoskop för nya millenniet
Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Mer om boken på förlagets hemsida.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd
Ställ och tolka ditt horoskop
Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Mer om boken på förlagets hemsida.


Your Health in Your Horoscope. Book by Stefan Stenudd.
Your Health in Your Horoscope
Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.Allt om ditt stjärntecken


In English:
Complete Horoscope
COMPLETE HOROSCOPE
English website about classical astrology, by Stefan Stenudd.

Makten:
Saturnus
Saturnus Planeten Saturnus är den yttersta som går att se med blotta ögat och har därför varit känd sedan urminnes tid. Dess karaktär, som därmed länge varit klarlagd, är tämligen bister. Den är länkad till plikt, tradition, restriktion och myndig ordning. Saturnus handlar om makt och lag och samhällets krav på sina medborgare. Dess egenskaper är i viss mån besläktade med Plutos, fast i mindre ödesdiger skala, och den är därför involverad i politik och maktspel.

Saturnus bana är bara något mer excentrisk än Uranus. Hela zodiaken avverkas på knappa 30 år, medan varje stjärntecken går på mellan två och tre år. Saturnus är långsammast i Stenbocken, just det stjärntecken planeten sägs härska över — och därmed kvickast i den diametralt motsatta Kräftan.

De två fält för vilka nyckelord ges nedan, är dels styre, med vilket menas hur länder styrs inom sina gränser, och dels rättvisan — inkluderande dess tre delar lagstiftning, dom och straff. Eftersom Saturnus rör sig så pass raskt genom stjärntecknen anges dess entréer med både år och månad.

Saturnus i zodiaken:

  Från Styre Rättvisa
Väduren
Oxen
Tvillingarna
Kräftan
Lejonet
Jungfrun
Vågen
Skorpionen
Skytten
Stenbocken
Vattumannen
Fiskarna
april 1996
mars 1999
april 2001
juni 2003
juli 2005
september 2007
juli 2010
oktober 2012
september 2015
december 2017
december 2020
mars 2023
aggressivt
konservativt
lyhört
beskyddande
despotiskt
pedantiskt
dogmatiskt
intrigant
frihetligt
äregirigt
nydanande
undfallande
summarisk
grundlig
lättvindig
medkännande
orubblig
snårig
principfast
kuvande
oberoende
reglerad
analytisk
benådande© Stefan Stenudd 1999, 2006, 2011