av Stefan Stenudd


Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Han är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyter. Här är hans hemsida: stenudd.se


HOROSKOPI
är den astrologiska metoden att upprätta och tolka horoskop. Här görs det för Sverige och hela världen, vilket kallas mundan astrologi (världsastrologi).


BÖCKER

Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.
Horoskop för nya millenniet
Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Mer om boken på förlagets hemsida.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd
Ställ och tolka ditt horoskop
Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Mer om boken på förlagets hemsida.


Your Health in Your Horoscope. Book by Stefan Stenudd.
Your Health in Your Horoscope
Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.Allt om ditt stjärntecken


In English:
Complete Horoscope
COMPLETE HOROSCOPE
English website about classical astrology, by Stefan Stenudd.

Ekonomin:
Jupiter
Jupiter Den ojämförligt största planeten i solsystemet handlar passande nog om expansion, vidgade möjligheter, berikning. Dess bana är snabb och matematiskt bekväm: Jupiter tar ganska precis ett år på sig i varje stjärntecken (11,86 år för hela zodiaken). Det är därav kineserna har sin tolvåriga djurkrets. Banan är inte mer excentrisk än den hos Uranus, så det skiljer inte mer än någon månad hit eller dit med tiden i de olika stjärntecknen. Fortast går det i Väduren och långsammast i Vågen.

Pengar markeras i horoskopet av i första hand Jupiter — i andra hand månen, som rör sig på tok för fort för att vi ska följa henne här. Börskurser och penningflöde tenderar också att röra sig mellan hausse och baisse såväl i längre som kortare perioder, där de längre förstås allra oftast har de kraftfullaste svängningarna. I och med att måne och Jupiter båda påverkar förloppet, blir det synbart mer komplicerat än till exempel en enkel sinuskurva, som nog för länge sedan hade gjort börsspekulation så förutsägbar att inga pengar fanns att hämta där. Enklast uttryckt följer ekonomin zodiaktecknens tillstånd: kardinalt ger stigande kurser, fast ger förstås fasta kurser, och rörligt ger sjunkande kurser - men stjärntecknens specifika egenskaper utöver tillstånden spelar också roll.

Det är inte bara ekonomin som Jupiter inverkar på. Planeten visar allmänt inom vilka samhällsfält framgångar och expansion mest uppträder, och då är det stjärntecknens element som ger bäst fingervisning: eld är aktiviteter som handlar om att ta för sig av den befintliga kakan eller utöka intressesfärer, jord är materiella och industriella ting, luft är abstrakta rikedomar — däribland till exempel värdestegringar som inte har med krass produktion att göra, vatten är affektionsvärden som inte låter sig ringas in av snöda, tekniska definitioner.

Här följer nyckelord dels för kursens riktning, baserat på stjärntecknens tillstånd, och dels för det allmänna ekonomiska klimatet. Jupiters inträde i varje stjärntecken anges med både år och månad, eftersom det rör så pass hastigt på sig. Dessutom ges tider för två varv genom zodiaken, det ena förflutet och det andra i 2000-talets begynnelse.

Jupiter i zodiaken:

  Från Kurs Ekonomi Nästa
Väduren
Oxen
Tvillingarna
Kräftan
Lejonet
Jungfrun
Vågen
Skorpionen
Skytten
Stenbocken
Vattumannen
Fiskarna
mrs 1987
mrs 1988
mrs 1989
jul 1989
aug 1990
sep 1991
okt 1992
nov 1993
dec 1994
jan 1996
jan 1997
feb 1998
Hausse
Fast
Baisse
Hausse
Fast
Baisse
Hausse
Fast
Baisse
Hausse
Fast
Baisse
dynamisk
stabil
fluktuerande
skyddad
toppstyrd
granskad
balanserad
kris
okontrollerad
tillväxt
reglerad
kaotisk
feb 1999
feb 2000
jul 2000
jul 2001
aug 2002
aug 2003
sep 2004
okt 2005
nov 2006
dec 2007
jan 2009
jan 2010

Den exceptionellt snabba turen genom Tvillingarna 1989 och Oxen år 2000 kommer sig av att retrogradationen slår ojämnt i förhållande till planetens övergångar mellan zodiaktecknen, vilket på dessa korta tidsrymder ger stort utslag.© Stefan Stenudd 1999, 2006, 2011