av Stefan Stenudd


Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Han är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyter. Här är hans hemsida: stenudd.se


HOROSKOPI
är den astrologiska metoden att upprätta och tolka horoskop. Här görs det för Sverige och hela världen, vilket kallas mundan astrologi (världsastrologi).


BÖCKER

Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.
Horoskop för nya millenniet
Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Mer om boken på förlagets hemsida.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd
Ställ och tolka ditt horoskop
Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Mer om boken på förlagets hemsida.


Your Health in Your Horoscope. Book by Stefan Stenudd.
Your Health in Your Horoscope
Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.Allt om ditt stjärntecken


In English:
Complete Horoscope
COMPLETE HOROSCOPE
English website about classical astrology, by Stefan Stenudd.

Länders horoskop
Ett lands horoskop kan vara uppställt på nationens bildande, om datum för det är känt, eller för klubbandet av senaste regeringsformen, eller annan centralt betydelsefull händelse — man tager vad man haver. Det är inte alltid man får precis vad man önskar, eftersom så många nationer har sina ursprung höljda i forntidens dimmor. Ju mer tidpunkten som kunnat väljas går att likna vid en nations födelse desto bättre — ofta är det sannerligen si och så med den saken.

De landshoroskop som används i förutsägelserna bör förstås presenteras med avseende på hur de upprättats och vad detta säger om deras användbarhet.

Ett födelsehoroskop, vare sig det är för en person eller en nation, talar endast indirekt om framtiden. Det visar framför allt grundkonstitution och grundläggande förutsättningar, men eftersom dylika ting gäller också för framtiden och bidrar till att gestalta den, bör förutsägelser för ett land alltid göras med allraminst ett ögonkast på landets eget horoskop. Mycket kan också sägas med enbart detta horoskop som hjälpmedel — om än sällan framtida händelser kan bestämmas tidsmässigt.

Till det används transiter, alltså planeternas fortsatta rörelser över stjärnhimlen, vilka jämförs med landets horoskop och planeternas positioner i det. För att transiterna ska vara tillförlitliga är det mycket viktigt att horoskopet är beräknat på ett välvalt datum och någorlunda korrekt klockslag. Är tidpunkten osäker bör det tas med i beräkningarna, speciellt för när transiter ska inträffa. Ett litet fel i tidsangivelse för horoskopet kan annars resultera i åratals fel i transiterna.

Med ett korrekt horoskop, å andra sidan, kan man via transiterna förutsäga tidpunkter för viktiga händelser så noga som på dagen eller till och med timmen.

Sveriges horoskop.
Sveriges horoskop, baserat på när Gustav Vasa valdes till kung, den 6 juni 1523 i Strängnäs. Det finns även andra datum i den svenska historien, som man kan basera ett Sverigehoroskop på.© Stefan Stenudd 1999, 2006, 2011