av Stefan Stenudd


Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Han är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyter. Här är hans hemsida: stenudd.se


HOROSKOPI
är den astrologiska metoden att upprätta och tolka horoskop. Här görs det för Sverige och hela världen, vilket kallas mundan astrologi (världsastrologi).


BÖCKER

Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.
Horoskop för nya millenniet
Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Mer om boken på förlagets hemsida.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd
Ställ och tolka ditt horoskop
Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Mer om boken på förlagets hemsida.


Your Health in Your Horoscope. Book by Stefan Stenudd.
Your Health in Your Horoscope
Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.Allt om ditt stjärntecken


In English:
Complete Horoscope
COMPLETE HOROSCOPE
English website about classical astrology, by Stefan Stenudd.

Ländernas
millenniehoroskop
Ett vettigt komplement till såväl världshoroskopet som ländernas egna horoskop, är horoskop upprättade för kl. 00 den 1 januari år 2000 — sett från olika länders huvudstäder: Stockholm för Sverige, Washington DC för USA och så vidare. De blir också en form av världshoroskop men med respektive lands perspektiv, och kommer sålunda att säga en hel del om hur världens förlopp påverkar just det landet i fråga.

Då är det framför allt intressant att studera de mycket små skillnader som råder mellan det egentliga världshoroskopet och ländernas dito. Några grader för månen här och husgränserna där, en aspekt som finns i det ena men inte det andra horoskopet, och så vidare. Eftersom så mycket i dessa horoskop kommer att vara snarlikt — de är ju ändå upprättade under samma dygnsperiod, vilka orter i världen som än väljs — är det dessa små skillnader som har mest att berätta.

Sveriges millenniehoroskop.
Sveriges millenniehoroskop, baserat på nyåret 2000 i Stockholm.

Det är dock inte så meningsfullt att använda ländernas horoskop för år 2000 tillsammans med transiter — det blir liksom tårta på tårta — möjligen undantaget just de punkter som avviker från världshoroskopet, men det är fortfarande så indirekta vägar att tolkningen blir svår. Däremot går det utmärkt att jämföra ländernas millenniehoroskop med deras egna horoskop — då visas också hur världsskedet tar sig olika uttryck i olika länder. Återigen är det framför allt avvikelserna från det egentliga världshoroskopet som har mest att säga, men även de aspekter som bildas mellan planeterna i ett lands eget horoskop och de i dess horoskop för år 2000.

Därmed är det äntligen dags att kasta sig över det nya millenniet.© Stefan Stenudd 1999, 2006, 2011