av Stefan Stenudd


Stefan Stenudd
Stefan Stenudd
är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Han är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyter. Här är hans hemsida: stenudd.se


HOROSKOPI
är den astrologiska metoden att upprätta och tolka horoskop. Här görs det för Sverige och hela världen, vilket kallas mundan astrologi (världsastrologi).


BÖCKER

Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.
Horoskop för nya millenniet
Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Mer om boken på förlagets hemsida.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd
Ställ och tolka ditt horoskop
Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Mer om boken på förlagets hemsida.


Your Health in Your Horoscope. Book by Stefan Stenudd.
Your Health in Your Horoscope
Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.Allt om ditt stjärntecken


In English:
Complete Horoscope
COMPLETE HOROSCOPE
English website about classical astrology, by Stefan Stenudd.

Resumé:
Sverigehoroskopet
Sveriges horoskop.
Sveriges horoskop, ställt på ögonblicket då den nya regeringsformen stadfästes, den 27 februari 1974 klockan 16.40 i Stockholm. Ascendenten är i början på Jungfrun, solen i Fiskarna och 7:e huset, både Medium Coeli och månen finns i Oxen och 9:e huset. Bland aspekterna är den så kallade stortrigonen mellan Saturnus, Uranus och Jupiter av särskilt intresse. Med månknuten i Skytten bildar stortrigonen den aspektfigur som kallas draken — för att den liknar den enkla formen av pappersdrake.

Astrologin visar sammanfattningsvis att Sveriges roll i det nya millenniet blir något av en paradox svenska resurser syns vara i frontlinjen, vad man inom politiken ibland har kallat avantgardet, medan det ligger en air över nationen, dess folk och i synnerhet dess ledare av att inte riktigt gilla denna utveckling med internationell förgrening och ett alltmer intensifierat tekniskt kommunikationssamhälle. Alltså, mitt i högteknologin en längtan tillbaka till det jordnära  kanske en rakt igenom sund inställning för det nya millenniet, om man vill undvika att tappa huvudet.

Svensk överhet har samma faiblesse för att försöka hålla sitt folk omyndigt som resten av världen, ungefär enligt deviserna "vi vet vad som är bäst för dem" och "vad de inte vet lider de inte av". Ändå hyser svenska makthavare själva en längtan efter detta oskuldsfulla tillstånd och ger sig därför inte hän åt det internationella spelet, i alla fall inte med något direkt personligt engagemang, snarare indirekt, inifrån sina slutna kammare. Också där råder alltså ett slags paradox.

Den allra exaktaste av de 34 aspekterna, trigonen mellan Uranus och Mars, kan ses som något av en nyckel i detta. Svensk väg till insikt går egentligen genom logik, etik och en omsorg om att både förstå och hålla fast vid de egna resurserna. Den annalkande Vattumannens tidsålder fungerar något annorlunda, med sin fixering vid kunskap som sådan, strävan efter en klokhet som ska vara baserad inte på principer och logik utan på observation och experiment. Men trigonen säger att denna skillnad är särskilt givande svensk principfasthet kan i en sådan värld ge kunskapstörsten ett slags kompass, ett slags struktur som hjälper till att ordna alla dessa upptäckter och kunskaper till vad vi vågar kalla visdom.

Och det är just genom att svensk arbetsmarknad befinner sig mitt i det vattumanska kunskapssamlandet, praktiskt taget ombesörjer det, som de svenska insikterna delvis vunna på annat vis, i andra perspektiv kan fortsätta att vara relevanta. Sverige nalkas Vattumannens tidsålder liksom snett bredvid den och har därför den bästa utkiksposten för att bedöma och analysera den.© Stefan Stenudd 1999, 2006, 2011